Informatie voor leerkrachten

Onderdelen

Het project Zeeuwse Havens is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in Zeeland. Zij zien en ontdekken met eigen ogen het Zeeuwse havengebied. Het project bestaat uit vier onderdelen:

Gastles

Een vertegenwoordiger van een havenbedrijf dat gevestigd is in Vlissingen of Terneuzen brengt een bezoek aan de klas om te vertellen over wat het bedrijf precies doet. Op interactieve wijze neemt hij de kinderen mee in zijn verhaal en vertelt wat er allemaal gebeurt binnen het bedrijf en welke beroepen er zijn.

Bedrijfsbezoek

Na de gastles volgt een bedrijfsbezoek waar de leerlingen een kijkje achter de schermen krijgen. De leerlingen zien en beleven met eigen ogen wat er allemaal gebeurt bij het havenbedrijf. Het vervoer van en naar het bedrijf wordt verzorgd door de Techniekbus van Huis van de Techniek.

Projectopdracht

Na het bedrijfsbezoek gaan de leerlingen in de klas aan de slag met de projectopdracht voor het havenbedrijf. Dit kan in de vorm van een digitale poster of filmpje zijn. Het resultaat wordt na afloop van het project aan het bedrijf aangeboden. De lesbrief over de opdracht is hier te downloaden.

Winnaars

Een jury bepaalt welke teams gewonnen hebben. Zij mogen met de gehele klas gaan varen door de haven. Deze vaartocht vindt – onder voorbehoud – op een nader te bepalen datum voor de zomervakantie plaats. Het vervoer wordt verzorgd met de Techniekbus van Huis van de Techniek.

Deelname

Het project Zeeuwse Havens loopt van april tot en met juni 2020 en is bestemd voor alle Zeeuwse leerlingen uit groep 7 en 8. Deelname aan Zeeuwse Havens is gratis.

Links

> Wervingbrief 2020

> Lesbrief/projectopdracht